boost

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Måste bara berätta om en liten händelse från jobbet igår. Jag kommer fram till kassalinjen och ska ta emot en gäst då han bara kollar på mig och säger: "Du är en Österberg va?".  Jag blev lite nervös men svarade självklart ja. Han sa då att han jobbade med min syster och faster. 
 
Efter det frågade han om jag gymmade på Gästrikegym vilket jag gör men svarade också med att mina systrar gör det. Då han säger: "Näe, det måste vara du för det är en rödhårig tjej som går förbi där jämt med magrutor och ser ut som värsta atleten." Jag blev riktigt generad men säger: "Nu tar du i". Då jag får till svar: "Du ser ut som en friidrottare, riktigt bra kropp så ta åt dig". 
 
Jag upplever inte mig själv som så tränad, alla har sin egen syn på det men det var fruktansvärt roligt att höra. Det är även ett tecken på att jag utvecklas och blir bättre tränad. Jag behöver inte stå på en våg för att förstå eller tro att jag har blivit mindre eller starkare. 
 
 

nattinlägg

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 1

 
 
Ni förstår inte hur mycket jag längtar efter denna vecka! Först måste jag ta mig genom morgonens öpnpning. Behöver jag en berätta att jag slutade jobbet för ca 1h sedan och ska upp om 4.5h igen. Nu kanske ni får ett perspektiv på hur jag jobbar och vilka tider. Jag hinner inte träna och därför har jag inget att blogga om. Har ni något ämne ni tycker att jag ska dra upp eller frågor som jag ska besvara, kommentera bara.

dålig bloggning

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Dålig stil av mig jag vet! Men det är verkligen svårt att finna tid till att blogga och träna när jobbet och lägenheten tar upp all min tid.

Måste skärpa till mig, jag vet! Snart är augusti över och då har jag inte lika mycket jobb nå mera, ska bli skönt att få börja ta tag i träningen igen.

Nu ligger jag i soffan hos mina föräldrar och inväntar att jag ska börja jobbet. Heja mig!


lördag/söndag

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Kvällen igår blev lugn. Gick hem och sov efter jobbet och sedan åkte jag hem till Anna för middag med henne, Emelie och Mikaela. Vi gick sedan ut och tog oss en drink. Emelie och Mikaela pös till Gävle för utgång medan jag och Anna stannade kvar i viken.
 
Idag har jag träffat Erik och fler arbetskamrater för att säga hejdå åt honom. Han lämnar oss för Norge och jag önskar grabben ett stort lycka till. Ikväll bjuder Anna på mat igen och det blir tacos! Älskar att jag har vänner som tycker om att bjuda på mat.
 
 

nytta med nöje

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Sitter på rast nu och pustar ut efter 3h squats och tunga lyft. Tog varorna på jobbet imorse, att kliva upp kl 06 var ingen hit! Efter många svordomar, blåmärken, rivsår och psykbryt så är jag i hamn så att säga. När man är perfektionist så är det jobbigt när inte sakerna får plats där de ska vara så måste man flytta på något annat, och tillslut har man möblerat om kyl, frys och lager.

Men jag har åtminstone fått träna på arbetstid, de tackas och tas emot.


happiness

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

 
Satt på rasten och läste mitt horoskop (är fisk), behöver jag säga att jag stämplade in med glädje sedan? Vet inte vad som har hänt, all trötthet från allt jobb och flytt har förvandlats till glädje dygnet runt. Jobbet går galant, flyttat till större, det enda tråkiga är väl att jag inte riktigt hinner med att träna. Jo, jag fick en hyfsad lönespec också, trodde jag skulle få jättedålig lön som att jag var sjuk halva förra månaden. 

flytt

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

 
Dessa två ringde och väckte mig idag, det var inte allt för roligt efter nattjobb. Det var bara att kliva upp och börja plocka och packa. Däremot så håller jag på och somnar, är galet trött och börjar få smått ångest inför jobbet i natt. Om jag redan är trött nu, hur ska det gå ikväll då liksom.

ge mig september

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Behöver jag ens säga att jag är på jobbet? Konstigt nog så är jag pigg efter för många dagars jobb utan vila, en snefylla, dålig aptit på en hel vecka, en telefon som sjunger på sista versen och en massa flyttstädning. Men bättre tider är snart här, jobbar en vecka till på raken innan en ledig dag, flyttar till större lägenhet och den lilla träning jag hinner med ger resultat.

Efter imorgon kommer jag kunna blogga bättre för då behöver jag inte bråkas med flyttstädning nå mera.

reunion

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Har verkligen jobbat hela helgen! Vill inte tänka på alla timmar jag har jobbat, får smått ångest. I lördags hann jag däremot med att vara med på en reunion fest med det forna fotbollslaget Trebo IF. Kan ha varit den roligaste kvällen på länge trots att det blev tidig hemgång för mig.


Vill tacka Johanna, Jossan och Linn för fint engagemang med hela återträffen, synd att inte alla kunna komma men då får vi en anledning att ha en till.

 

 
Jag är svaret på alla frågor.
 

ni är för underbara!

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 1

Vill öppet tacka för all respons jag fått angående mitt inlägg om ätstörningar. Ni anar inte hur glad jag blir av era peppande ord, trodde aldrig att det var så pass många som skulle ge mig respons (via sms, kommentarer, samtal osv). Inte ens någon faktiskt. Mitt syfte var bara att varna och visa baksidan av ätstörningar så att man hinner förebygga eller hjälpa någon som har fastnat i träsket... och att man faktiskt kan bli HELT frisk. Kärlek till er!
 
 
 
 

@ work

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Fast på jobbet, därför har jag inte kunnat blogga något idag. Har äntligen min rast men kan gotta mig i att jag bara har 2h till att ta mig igenom. Synd bara att gymmet har hunnit stänga när jag slutar, har inte tränat idag.


nya favorit låten (remixen)

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

 
 

varning för sjukt långt inlägg

| Kategori: Diskussion | Kommentarer: 3

Jag tänkte faktiskt ta upp ett ämne som jag vet berör väldigt många, jag har själv suttit djupt i skiten och jag har haft både familj och vänner i samma sits...
 
Kommer ihåg dagen som om det vore igår, i stort sett hela familjen var samlad. Jag kan inte ha varit mer än 10-12år och det var då det hemska hände. Jag hör bara hur mamma skriker hysteriskt att någon var tvungen att ringa efter ambulans. Jag kommer ihåg hur min syster låg på golvet och jag fattade ingenting, jag bara stod och stirrade, såg hur alla var rädda och ledsna. 
 
Jag fick klart för mig att min syster hade aneroxia, hon vägde bara 27kilo och hennes hjärta klarade inte av att slå själv och den dagen sa jag högt för mig själv: jag tänker aldrig någonsin i mitt liv skaffa mig det....
 
Jag ljög för mig själv. För drygt två år sedan avslutade jag en resa på 5år av rent helvete. Allt började med att jag bara ville gå ner några kilo, jag spelade redan fotboll och innebandy men jag la till egen träning också. Jag åt som vanligt, men sedan gick det över till att jag uteslöt viss mat, till att jag uteslöt läsk, godis ja... u name it. Jag åt bara sallader, till bara yoghurt och müsli, till bara en gång om dagen, till innan en viss tid. Träningen tog över, jag över doserade. Jag ljög för mina föräldrar att jag hade ätit, att jag inte hade tränat osv. Jag tog på mig flera träningar i olika lag, vissa dagar hade jag 3-4träningar om dagen och jag åt inte mer än 1000kcal per dag. 
 
Jag fann tröst i min träning och som att det var de enda jag var bra på under denna tid var det självklart för mig att träna. Folk uppmuntrade mig på gymmet och frågade om jag tävlade i löpning osv. Vissa sa till mig att de gick av löparbandet bara för att jag sprang så fort och länge. De boostade ju mig så det var en självklarhet för mig att träna.
 
Alla förstod att det var något, jag vägde bara 44-45kg, hade ruggigt dåligt humör, åt aldrig, ljög om träning. Mamma och pappa hade redan fått stått ut med 2 fall av denna sjukdom så dom visste.
 
Jag förstod själv vad jag höll på med men jag kunna inte ta mig ur det, ni kommer aldrig förstå vilka sjuka hjärnspöken man har. Jag började lätta på gränserna och börja äta.. Allt! Men då kom ångesten och jag lärde mig det sjukaste jag någonsin har lärt mig. Till att spy på beställning. Tidigare vågade jag inte göra det men helt plötsligt en dag började jag pressa mig själv och det var då de riktiga helvetet började.
 
Jag har aldrig någonsin ljugit så mycket för mig själv och för andra. Jag kunna spy upp till 4-5ggr om dagen och det var då min aneroxia gick över till bullemi. 
 
Jag kommer dock inte säga vilka sjuka beteenden jag hade och vad jag gjorde för att få spy och vilka knep jag hade. Ingen ska kunna gå in här på min blogg och få "tips" på hur man gör. Jag har aldrig någonsin svikit så många och sårat så många människor som jag har gjort under denna tid och framförallt mig själv. 
 
Mina lärare ringde hem till mina föräldrar och sa att jag aldrig åt i skolan, faktum var att det var sant och jag försökte undvika varenda lunchrast. Satt jag där så åt jag aldrig. Sa alltid att jag antingen inte tyckte om maten, att jag hade ont i magen eller att jag inte var hungrig. Men så var inte fallet min mage skrek efter mat.
 
Jag fick en tankeställare när jag fick se min mamma gråta att hon inte ville gå igenom det här en tredje gång men jag kunna inte sluta förrän den dagen då min pappa kollade mig så djupt i ögonen så att det gjorde ont och han sa: slutar inte du upp med det du håller på med så kommer du aldrig få träffa Niklas igen. Jag grät och lovade honom att sluta. 1v senare åkte jag till Öland och jobbade, jag slet varje dag med att sluta men det gick inte helt men jag gjorde sjukt stora framsteg. 
 
Jag började acceptera mig själv och började hitta livsglädjen igen, jag kommer aldrig kunna räkna gångerna jag bara låg och grät men jag skulle bevisa för pappa att jag kunna sluta. Han satte en målvakt för mig. Skulle jag väga mindre än 50kg skulle jag inte få spela innebandy eller träffa min dåvarande pojkvän. Båda två var hela min värld, mitt liv.
 
Sedan jag kom hem från Öland för 3år sedan blev jag bara bättre och bättre. Det var inte långt ifrån att mina föräldrar skickade iväg mig på behandling men idag anser jag mig som helt frisk.
 
De säger att man aldrig kan bli helt frisk, att hjärnspökena kan komma ibland och jag säger så här: de ljuger!  Jag har varit spyfri och hjärnspöksfri i 2år och jag skulle aldrig i mitt liv sätta mig i ett sådant helvete igen eller begränsa mig. Det är inte bara de att du förstör ditt liv.. Ens kropp tar så mycket stryk och framförallt ens familj. 
 
Idag äter jag precis de jag vill, när jag vill och tametusan hur jag vill! Jag tränar så att jag mår bra utav det, inge tvång. Så när jag säger att jag märker på folk att det är något som inte står rätt till så tro mig. Jag har 5års erfarenhet av något utav det sjukaste du kan skaffa dig. 
 
Jag är inte ett dugg stolt över det, jag skäms men jag kan stå upp för mig själv och är inte rädd för att varken prata eller berätta om det. Jag vill att ingen annan ska hamna i träsket, inte ens mina haters. 
 
En sund kropp tar tid, skulle det vara lätt att bli sund eller fit så skulle ju alla vara det. Så nu kanske ni förstår varför jag är så mån om att äta det ni vill (i rätt mängd), träna så ni mår bra av det och ha kul under resans gång. Jag har haft ren tur under "resans" gång att min kropp har lyckats återställa sig så pass bra som den har gjort. Jag hade inte mens på 4år, idag kan den dock upphöra om jag tränar för hårt en längre period. Fick höra av min tandläkare för ett år sedan att jag har sjukt fina tänder och fortsätter jag sköta om dom så som jag gör kommer jag inte få några hål.
 
Behöver jag säga att all magsyra som jag har fått upp bör ha förstört varenda tand jag har! Däremot tog det en evighet att få tillbaka min förbränning. Min kropp har stått inställd på svält i drygt 5år. Tänk hur mycket god mat jag har missat!!
 
Så snälla förstå vilket helvete ett litet beteende ifrån början kan leda till och ett stort tack till er som orkade läsa igenom hela inlägget. Ingen är värd att ha en ätstörning varken en med att du inte äter eller en där du äter för mycket. Inget av dom är bra, båda två kan leda till döden och jag var sekunder ifrån att förlora min syster. 
 
Det här var de bästa bilderna som jag hittade. Som ni ser så är jag blond så det var ett tag sedan.

tisdag

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Blev en PW på 9km idag bara, har en sådan träningsvärk i hela kroppen! Så jag spenderade dagen med Anna och städade lägenheten. Nu ska jag däremot iväg på annat, ber om ursäkt för dålig bloggning idag. Får bli bättre imorgon.
 
Till er som upptäckte att jag hade lösenord på bloggen så är anledningen den att min syster loggade in på min blogg och bytte header till en jätte gammal från min tidigare blogg. Hon tyckte nämligen de var jätteroligt.
 
 Islatte med vaniljsmak.

måndag i all ära

| Kategori: Workouts | Kommentarer: 0

Haft en helt underbar dag! Började med en PW med Anna, efter den gick jag hem till mina föräldrar och solade halva dagen känns det som. Jag tar verkligen hem dagens bränna, lyckades få en vit hand på min högra arm, jättesnyggt ska ni se. 
 
Efter en hel del stek i solen mötte jag upp Anna igen för lite sushi och sedan gick vi hem till Jesper och kollade in hans nya lägenhet som var riktigt fin. Vi hamnade där ett tag och snackade lite skit med honom innan jag tog min röv till gymmet och rev av ett grymt armpass med Nora (kan knappt skriva på ipaden).
 
Nu ska jag bara ligga och dega, har en sådan sjuk träningsvärk i ben och rumpa från igår. 
 
 

helt slut!

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

vi tog en springtur innan gymmet och jag kan säga fyfan för värmen! Efter den så pumpade vi rumpa.
 
 
 
 
 
 
 

smoothie

| Kategori: Kost | Kommentarer: 0

 
Ni som har druckit en very bery från naked juicebar vet nog vad den innehåller, det här en sådan men jag har dock ingen yoghurt i. Jag tror att det är de, jag kör bara på blåbär, hallon, banan och äppeljucie. Hur gott som helst. Nu ska jag till gymmet med min lillasyster. Puss!

gymmet

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

 
Pös till gymmet innan jobbet, men blev där bara i 45min. De ringe från jobbet och frågade om jag kunna börja tidigare, så varför inte. Nu ligger jag nerbäddad i sängen och ska försöka sova så jag orkar träna imorgon.

vikthets

| Kategori: Diskussion | Kommentarer: 0

Ställde mig på vågen idag och den visade 53,2kg. Jag kommer inte ihåg senast jag vägde mig, har åtminstone inte gjort det de närmsta halvåret. Varför jag ställde mig på vågen har jag ingen aning, för jag kunde inte bry mig mindre om några siffror. 
 
Vill jag veta resultatet av min träning så känner jag det på mina kläder, styrk/konditionsmässigt eller så mäter jag cm som har försvunnit. Jag har sagt det förr och kommer säga det igen, du kan gå upp i vikt men bli så kallat smalare (ogillar ordet "smal", det har fått en sån sjuk benämning). Jag har gått upp i vikt men jag vet att jag har blivit mindre. Muskler väger mer än fett och fettet tar så mycket mer plats än en muskel. Thats why.
 
Jag är varken "smal" eller lite rund. Jag skulle kalla mig sund, men i någon annans ögon är jag tjock och i någon annans är jag fit, om ens det! Dömer någon dig efter din kroppsform, vikt... Ja you name it, då kan jag säga att den eller de personerna inte är bekväma i sin egen kropp.
 
Man har inte tid eller lust att klanka ner på andra om man är bekväm med sig själv, man försöker dra med sig andra ner och finna tröst i deras "fel" och "brister". Jag kan ärligt säga att min kropp inte är så som jag vill ha den MEN jag är bekväm med den. Med träning kan jag få resultat som jag vill ha, sedan har man gener som gör att man inte kan få en viss kropp också.
 
Så tjejer (och killar) låt inte er stirra blint på ett par siffror, ni mår inte bättre  eller är en bättre person för att ni väger en viss vikt. Tro mig jag vet! Min idealvikt förr var 45-47kg och jag kan säga att man såg varenda revben och kota, de är inte snyggt någonstans! Och jag mådde skit. (Att ha koll på sin vikt om man är överviktig eller i tävlingssyfte är en helt annan femma).
 
Nu tänker jag ta mig en bulle och ett glas cola zero och sedan njuta av varenda kilo jag väger, ha en grym lördag!
 
 

Friday is my second favorite F word

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Tog en PW på 10km i förmiddags och sedan har jag bara legat ute i solen och stekt. Tänkte väl äta något här hos mina föräldrar innan jag rör mig mot lägenheten och sedan gymmet innan lite jobb. Kanske så att man tom går förbi Lobbys uteservering som att jag inte börjar jobba förrän inatt. 
 
 

trodde att jag var avdankad

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Dagen fick åtminstone en bra vändning tillslut (försöker hålla mina privata problem ifrån bloggen) så därför kanske ni inte förstår varför jag haft en extremt dålig dag. Vi låter det vara så också. Det här smset fick mig att le, jag älskar innebandy över hela mitt hjärta och när de frågar om jag vill spela känner jag glädje. Dock så vet jag inte hur jag ska göra, under en 3veckors tid nu har jag velat angående flytten, vissa dagar har jag velat dra och andra inte. Inatt var det min enda önskan att bara dra men jag vill ändå stanna här ett tag till. I värsta fall får jag lira nere i Halmstad men vi får se hur jag gör men flytta ner kommer jag göra för eller senare. Sedan om det blir om 1-2 månader eller om 6månader så visar det sig.

PW

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

 
Var ute och PWade i lunchas, det var tur att jag tog min seglarjacka för efter 10min började det ösa ner regn sedan blev det strålande sol så jag fick ta av mig jackan och sedan kom det en till skur. Efteråt blev det en skål blåbär med mjölk och inte tvärtom!