jämför er aldrig

| Kategori: Diskussion | Kommentarer: 0

Detta inlägg kommer mina "haters" att älska, de kommer få sig själv att må bättre genom mina "brister och fel". Men vill ni veta, man skulle aldrig må bra av andras fel om man inte visste att man har det själv. Jag skäms inte för mina brister eller fel, i mina ögon gör dom mig unik. Visst har jag saker som jag får kämpa lite extra med eller känner mig lite osäker för, men jag skulle aldrig jämför mig med någon annan. Förstå mig rätt. Visst kan jag vara avundsjuk på någons skitsnygga rumpa, jobb, klädstil osv osv men jag skulle inte hata personen eller trycka ner mig själv. 

Alla har olika förutsättningar och kroppar. Jag skulle aldrig kunna få pinsmala ben med största gap'et för den kroppstypen har inte jag. Däremot kan jag få jättesmal midja. Vissa kanske har det tvärtom osv, man vill oftast ha det man inte kan få. För 2-3år sedan kunna jag gråta för att jag inte såg ut som en modell och gjorde allt för att bli så smal. Idag vet jag att jag inte kan se ut så, visst kan jag bli smal men för att få det ena eller det andra måste jag bli sjukligt smal. Så jämför er aldrig med någon, man kan vara avundsjuk absolut men jämför er aldrig! 

1. Jag har garanterat dyslexi, inte på papper dock. 
2. Sociala svårigheter (tex blir nervös i stora folkmassor).
3. Går aldrig in i någon affär, port, butik osv först om jag har sällskap (känns som att alla stirrar på mig).
4. Sjuk klaustrofobi. Tex en proppfull buss kan få mig att hoppa av 2-3stationer tidigare. 
5. Talsvårigheter bara för att jag är för rädd för att säga fel.
6. Rädd för vatten, inte kranvatten förstås men ni förstår.
7. Mörkrädd.
8. Rädd för att känna mig ivägen eller jobbig. Därför gör jag oftast allt själv ist för att fråga om hjälp.
9. Fruktansvärt blyg.
10. Så pass höjdrädd att jag knappt kan stå på en stege.

Här har ni 10saker som är "negativa" med mig. Det är saker jag kan leva med men vissa dagar kan dom övervinna mig. Mina brister är någon annans styrka samt att någon annas svagheter är min styrka. I ett annat inlägg kommer jag säga 10saker som jag är bra på men tills dess så kan mina "haters" götta sig i mina brister. Det bjuder jag på. 
träning

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Fick cocha träningen idag som att ingen av våra tränare var där. Tjejerna gjorde en grym träning, dock så vrickade jag foten och det knakade till. Nu är jag rätt öm vilket jag inte var tidigare.
lite nytt

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Fick två paket idag, ett par nya tights och lotion. Har köpt en hel del nya träningskläder som jag inte har visat upp här i bloggen ännu men det kommer ett inlägg för det också. 
brunt fläsk är snyggare än vitt

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0
förbättring

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Som ni nog har märkt så har jag varit väldigt inaktiv när det gäller gym, finns en del anledningar. Började först och främst med att gymkortet gick ut sedan gick det över till min hälsa. Utan att jag vet vad så har jag börjat få huvudvärk dagligen, yrsel, mindre ork och rubbat balanssinne. Jag äter, sover som vanligt och rör på mig iform av innebandy så jag vet inte vad som orsakar det. Det har dock varit bra denna vecka men det kommer och går. 

Nästa vecka har jag gymkort igen, på Gästrikegym i Sandviken där jag har gymmat sedan de öppnade och ett i Gävle. Precis runt hörnet där Alex bor så det kommer bli fruktansvärt skönt! Det kommer bli stor skillnad på inlägg och variation. 


Gammal bild, saknar att få springa ute på torra vägar!

sugar rush

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0


Dagens huvudnummer! En såhär innehåll drygt 400 kcal, det motsvarar 40min löpning eller ungefär en PW på 70min. Jag har inte gjort något dera idag och jag njuter ändå. 


helgernas helg

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Alltså denna helg trodde jag skulle bli min död! 40h utan sömn är inget jag gör om. Det började med att jag jobbade natt i fredags,slutade 05.30 och kl 07.00 var det samling på Jernvallen för bortamatch. kl 11 var det match som gällde, som vi tyvärr förlorade. 
 
När vi skulle åka därifrån gick våran buss sönder, så vi fick sitta på en restaurang i drygt 3h innan vi fick en ny buss. Säger bara, kanske var den lyxigaste bussen jag har åkt. Så det var fruktansvärt skönt, kom dock direkt hem till jobbet så det var bara att kliva på ett till nattpass. Var hemma 05 då jag äntligen fick sova! Det varade dock inte länge för jag skulle upp till jobbet igen.
 
Idag mår jag inte bra i huvudet för fem öre och jag ska snart iväg och spela match. Hemma mot Falun. Uppdaterar mer efter det. Puss!
 
 
 

Knas

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Hemma från innebandyträningen och sitter nu i soffan fortfarande med jacka och träningskläder på. Sitter bara här och tänker på vilken jävla konstig dag det har varit, haft ont i magen av rädsla och oro men jag vet inte varför. De jag fick höra nyligen gjorde inte saken bättre, känner sån stress och oro konstant.

Skulle behöva riva av några kilometer känner jag men jag har inte skaffat mig något gymkort i Gävle ännu och springa ute är inget alternativ när det är minus. Min hals klarar inte av det. Nu tänker jag ta en evighets dusch och invänta Alex så jag kan få lägga mig i hans famn. 
Vän på fyra ben

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Jag är så avundsjuk på varenda hundägare! Har alltid velat haft hund, men som att båda mina föräldrar är allergiska kunna jag aldrig få någon hund. Nu funkar det inte ihop med jobb osv men jag lovar och svär, en vacker dag ska jag ha en egen golden retriver eller labrador som heter Chicago. 

Är så sjukt hundkär, mer än vad jag tycker om hästar och då är det sjukt mycket! Idag har jag turen att ta hand om en lurvig isbjörn aka Mille. Det är Alexs systers hund. Tog en långpromenad tidigare och nu ligger vi båda och halvsover. 
Våga vara mätt

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

När jag startade denna blogg skrev jag ett inlägg om mina ätstörningar jag hade i "unga" år. Inlägget finns kvar men ligger inte i någon kategori och därför kan man inte läsa det. Ska lösa det problemet.

Varför jag tar upp ämnet igen är för att jag blir så irriterad, ledsen, arg och förbannad på tjejer. Finns killar också men nu är det tjejer jag syftar på, för de är dom jag hör. "Jag kan inte äta det här, de är för mycket kolhydrater", "förstår du hur mycket kalorier det är i det här?", "det här kommer göra mig tjock" eller "de där är ljust bröd/pasta/ris de kan jag inte äta, de är onyttigt". 

Allvarligt nu, det enda som är onyttigt är dina hjärnspöken. Bortse nu att du ska tävla i fitness eller liknade, för då har man specifika mallar att följa gällande kost. Nu är det vanliga utövare jag syftar på.  Har du maxat dig själv på gymmet, i spåret, på plan, i riken eller vart eller vad du nu tränar tror du inte att kroppen behöver ny energi då? Folk som är rädda för kolhydrater, skärp er! Vart tror ni att energin kommer ifrån, luften vi andas? 

Kom inte och säg att jag inte vet vad jag pratar om för jag har provat varenda diet när jag hade ätstörningar. Jag uteslöt allt. Det började med godis, läsk, chips ja allt i den formen. Sedan blev det pasta, ris, potatis ja allt i den formen. Det gick så långt att jag inte åt fast föda eller faktum åt bara barnmat. Jag åt bara frukt till att jag bara åt yoghurt och müsli. Till att jag åt bara en viss tid på dygnet, till att jag bara åt varannan dag. Listan kan göras så lång. Tillslut slutade jag faktiskt att äta. 

Ni blir inte tjocka eller går upp i vikt av att äta pasta eller råkat ta en godis om ni har tränat två ggr på en dag som ni skryter om, sprungit långdistan och gjort av med 600-700kcal, promenerat i 60min eller lyft hela gymmet. För att orka träna nästa gång eller för att inte bryta ner musklerna måste du äta. Protein som kolhydrater. Jag har maxat mina veckor med träning, upp till 3pass om dagen och åt knappt. Tror ni att jag fick resultat eller orkade träna? Jag orkade hålla på så i en månad till min kropp drog på sig sjukdomar, fick inga resultat och jag blev så irriterad på min omgivning. 

Jag var på ruta ett igen. Kroppen är inte dum, du är det. Nu tränar jag oftast när jag känner för det och det är väldigt olika. Men 3-4 pass i veckan och en match. Äter det som kommer i min väg, alltså det jag är sugen på och jag har aldrig mått bättre. Efter att jag har förstört min ämnesomsättningen totalt så har jag fått tillbaka den, men det tog år att få tillbaka den. Nu är min kropp på sin bekvämlighetsvikt och det spelar inte sån stor roll vad jag äter så har jag svårt att gå upp. Men det har att göra med att jag tränar ibland också. 

Det jag försöker bevisa för er är att det inte är farligt med att vara mätt efter man ätit. Det är inte farligt med lite "onyttigheter" ibland. Det kan bara vara nyttigt för dig. 

Kommentarer på de? Share it!Se över domarkåren tack

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Skulle blogga igår men jag kan inte beskriva med ord hur jävla förbannad jag var igår på domare och mig själv. Varenda uppsalamöte vi har haft borta så har vi haft samma domare, åtminstone en av killarna. 

Redan från första matchen vi hade dom visade dom hur klappkassa dom var. Kan med handen på hjärtat säga att dom har förstört varenda match för oss och är små spydiga mot mina lagkamrater men tror att dom är roliga. Skulle vi köra med samma mynt hade vi antingen fått en 2a eller blivit avstängda. 

De har dömt bort solklara mål, straffar, utvisningar och ja frislag medan vi fick ALLT emot oss. Igår var faktiskt droppen, vi i laget satt seriöst och skratta för att dom var så dåliga och orättvisa. Inser dom inte hur dåliga dom är? Jag har varit domare men jag gjorde åtminstone alla en tjänst och sluta döma för jag insåg att jag var klappkass. 

Kan säga att vi förlorade men siffrorna talar inte för matchen och jag var så dålig att jag bänkade mig själv. Det har aldrig hänt, någonsin! Visserligen för att jag fortfarande inte är riktigt frisk men sådär dålig var jag inte ens när jag började med innebandy. 

Hade jag skrivit inlägget igår kväll så hade det bara varit så mycket hat. Jag är ingen långsint person men hela bussresan hem tjurade jag. Sa inte ett ord i stort sett. Nu har jag feber igen och är arg för det. 
Vankas match

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

(Nytt matchställ och rätt nummer)

Dagens träning var innebandy och imorgon är det match. Borta mot Alunda, på söndag har vi hemma mot KAIS Mora. Alunda är en måste match för oss och jag åker inte hem utan 3p. 

Vad har jag ätit idag då? Jo hörrni, till lunch åt jag pasta carbonara åkte till Sandviken, det första jag såg på bordet var choklad. Åt såklart. Tog även en macka med julskinka och senap på. Åkte till träningen, efter den kom jag hem till föräldrarna igen och då bakade min syster så jag åt kaksmet. Jag dricker inte vatten, så jag sköljde ner allt med cola zero. Nu ska jag till Gävle och sedan äta något förmodligen. Ångest? Inte ett dugg! 

Lögner

| Kategori: Allmänt | Kommentarer: 0

Hallå mina kära vänner, long time no see. Jag vet.

Tänkte ta upp bloggen igen efter alla saker: sjukdomar, skador, ork att blogga osv... Tänkte börja med ett inlägg angående "lögner" inom träningsatmosfären. Min blogg heter everyday body av en anledning, och det är att man ska kunna leva så fint som det heter, alltså att man unnar sig något men ändå vara fit (nu kan det vara så att vissa älskar sin livsstil, helt underbart tycker jag men syftet med detta inlägg är varför ljuga om vad du äter).

Att ljuga om vad man äter, hur mycket man äter, vad man inte äter osv är idioti från min sida. Du ljuger för dina läsare/följare men först och främst för dig själv. Du målar upp dig själv bättre än vad du faktiskt är. Varför är det fel att du åt godis mitt i veckan, att du åt pizza till kvällsmat den dagen du inte tränade eller att du drack läsk. Det är mänskligt att falla för lustar och ju mer du hindrar dig själv från något ju större blir lusten. Det kan faktiskt vara så att du ljuger omvänt, alltså att du säger att du äter onyttigt men gör det inte. Lika illa.

Du ljuger faktiskt bara för dig själv, tillslut tror du på din egna lögn. Jag kan ärligt säga att ni skulle inte tro på mig om jag berättar hur mycket onyttigt jag äter varje dag. Men jag ska ge det ett försök.

Jag vaknade när Alex gick upp till jobbet vid 7 tiden. Det första jag gjorde var att gå till skålen som stod på bordet och tog en näve chips. Naturligt så blev jag törstig, tog ett glas cola zero. Gick sedan och lade mig igen. Vaknade ca 2h senare, gjorde samma sak fast denna gång åt jag upp i stort sett allt i skålen. Drack åter igen läsk. På nästa plan på tvbordet såg jag chokladasken, åt såklart några chokladbitar ur den. Åt spaghetti och köttfärssås till middag vid ca 5, nu sitter jag i soffan igen och äter de sista smulorna ur skålen. 

Sa jag att jag bara har gått en promenad på 5-6km idag? Har jag ångest? Så in i helvete heller. Såhär ser i stort sett varannan dag ut, jag äter det jag vill. Ljuger jag om det, nej! Jag försöker bevisa för er att det går att vara tränad ändå. Andra behöver kanske träna lite mer än andra osv sedan är det givetvis olika vad man tränar till och för. Men varför ljuga för sina läsare/följare och för sig själv. För jag hoppas verkligen att du tränar för din egen skull och för att må bra. Tro mig, släpp din jävla fix idé och unna dig något när det inte är tänkt så ska du se att du både blir lyckligare och gör bättre ifrån dig. Glad = bättre resultat.

Kommentarer på de? Share it!